Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

 • Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

  Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

  Steeds meer ondernemers binnen het mkb kiezen voor een specialist als het gaat om verzuim. Deze ontwikkeling ziet ook Sazas, al jaren verzuimspecialist voor ondernemers in de agrarische en groene sector.

  Nieuws
 • Verzuimregistratie: wat is het en wat levert het uw klant op?

  Het opstellen en bijhouden van verzuimstatistieken

  Vanuit financieel oogpunt is verzuim een belangrijk gespreksonderwerp tussen u als accountant en uw klanten. Hoe krijgt uw klant meer grip op het ziekteverzuim en welke verplichtingen komen daarbij kijken? Een goede verzuimregistratie kan u en uw klant daarbij helpen.
  nieuws
 • Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden, tips voor accountants

  Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden

  Er zijn heel veel persoonlijke omstandigheden die kunnen leiden tot stress. En die zelfs voor een medewerker aanleiding kunnen zijn om zich ziek te melden. Wat kan uw klant doen om verzuim door stress te voorkomen?
  nieuws
 • Verzuimcijfers 2022, ziekteverzuim opnieuw gestegen - nieuws voor accountants via Sazas

  Verzuimcijfers 2022: ziekteverzuim opnieuw gestegen

  Het ziekteverzuim is in het vierde kwartaal van 2022 opnieuw hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Eind 2022 lag het ziekteverzuim op 5,6% blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer over de verzuimcijfers van 2022.
  nieuws
 • Gastles verzekeren voor kinderen

  Deelname Sazas aan de Week van het geld 2023

  Bij Sazas streven we naar vitale mensen in gezonde bedrijven. En ook naar een vitale maatschappij. Door mee te doen aan maatschappelijke initiatieven geven wij hieraan vorm. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee met de Week van het geld.
  nieuws
 • KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

  KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

  Medewerkers die meer dan zes uur per dag achter een beeldscherm zitten, hebben een hogere kans op klachten aan armen, nek en schouders. Ook wel KANS-klachten genoemd. Lichte klachten kunnen uiteindelijk erger worden. Dit kan leiden tot ziekteverzuim of zelfs beroepsziekten. Wat kunt u als werkgever doen om KANS-klachten te voorkomen?
  nieuws
 • Schijnzelfstandigheid: duidelijke regels voor zelfstandigen

  Schijnzelfstandigheid: duidelijke regels voor zelfstandigen

  In Nederland werken ongeveer 8 miljoen medewerkers in dienstverband en ongeveer 1,1 miljoen mensen werken als zelfstandige. Soms is een ingehuurde zelfstandige eigenlijk een medewerker. De overheid wil daarom duidelijke regels zodat de zelfstandige weet wanneer hij of zij eigenlijk een vaste baan zou moeten krijgen. En een werkgever moet weten wanneer hij of zij risico loopt op boetes.
  nieuws
 • Nieuwe regeling biedt vergoeding bij stoffengerelateerde beroepsziekten (TSB)

  Nieuwe regeling biedt vergoeding bij stoffengerelateerde beroepsziekten

  Mensen die tijdens hun werk een beroepsziekte hebben opgelopen door contact met gevaarlijke stoffen, hebben sinds 1 januari 2023 recht op een financiële vergoeding. Dat is geregeld in de Regeling tegemoetkoming stoffengerelateerde beroepsziekten (TSB). Wat houdt de regeling precies in? En voor wie geldt de regeling?
  nieuws
 • Wijzigingen in Arbowetgeving voor werkgevers in 2023

  Wijzigingen in Arbowetgeving voor werkgevers

  Dit jaar krijgen uw klanten te maken met nieuwe Arboregels. Voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen verandert de Aanvullende Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (ARI&E). Daarnaast is de thuiswerkvergoeding aangepast. In dit artikel gaan we dieper op de wijzigingen in.
  nieuws