Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

  • Trajecten van schuldhulpverlening verkort per 1 juli 2023 - Sazas

    Schuldhulpverlening: hulptrajecten zijn verkort

    Per 1 juli 2023 is het traject rondom de wettelijke schuldsanering (de Wet schuldsanering natuurlijke personen, Wsnp) korter geworden. Dit telt nu nog maar 18 in plaats van 36 maanden. Dat scheelt veel stress bij mensen met (te) hoge schulden. Voorkom verzuim door schulden: tips voor werkgevers.
    nieuws
  • Post-COVID patiënten hebben gemiddeld 15 langdurige klachten - Sazas

    Leven met post-COVID: patiënten hebben gemiddeld 15 langdurige klachten

    Stichting C-support deed onderzoek naar lang aanhoudende gezondheidsklachten na een coronabesmetting. Uit dit onderzoek blijkt dat gezondheidsklachten en symptomen soms wel 2,5 jaar aanhouden na de besmetting. Hoe kunnen u en uw klanten omgaan met post-COVID klachten bij medewerkers? Lees meer en bekijk tips.
    nieuws
  • Arbeidskorting voor medewerkers met een WGA-uitkering - Sazas

    Arbeidskorting voor medewerkers met een WGA-uitkering

    Hebben uw klanten medewerkers in dienst die naast hun salaris ook een WGA-uitkering ontvangen? Het Hof heeft hierin een uitspraak gedaan. Zij stelt dat medewerkers met een WGA-uitkering in het vervolg altijd recht hebben op arbeidskorting. Lees meer over de veranderingen voor uw klanten in dit artikel.
    nieuws
  • WIA-expert Sadia vertelt over no-riskpolis en WIA-achterstanden

    Achterstanden bij UWV op WIA-beoordelingen: no-risk nu zonder WIA-beslissing mogelijk

    Neemt uw klant iemand met een arbeidsbeperking in dienst, dan heeft uw klant mogelijk recht op een no-riskpolis. Waar werkgevers voorheen pas recht hadden op een no-risk als de WIA-beslissing (WIA-beschikking) binnen was, is dit nu al eerder mogelijk. In dit artikel leggen we uit wat de no-riskpolis is, wie hier recht op hebben en wanneer een no-risk zonder WIA-beslissing mogelijk is.
    Nieuws
  • verzuim door mantelzorg 3

    Verzuim door mantelzorg

    In Nederland helpen jaarlijks ongeveer vijf miljoen mensen een partner, familielid, vriend of andere bekende die zorg nodig heeft. Dit vanwege lichamelijke, psychische en verstandelijke beperkingen of ouderdom. 25% van de mantelzorgers combineert werk en zorg. 
    Nieuws
  • Jongeren als vakantiekracht waar moet uw klant rekening mee houden - accountant

    Jongeren als vakantiekracht: waar moet uw klant rekening mee houden?

    Veel jongeren willen in de zomer als vakantiekracht wat extra bijverdienen. Een krantenwijk lopen, maaltijden bezorgen en fruit plukken zijn voorbeelden van populaire bijbaantjes onder de jeugd. Is uw klant in het hoogseizoen op zoek naar meer personeel voor zijn of haar bedrijf? Dan kan een vakantiekracht uitkomst bieden. In dit artikel nemen wij u mee langs wat hierbij interessant is voor uw klant. 
    Nieuws
  • Samenwerking De Goudse verzekeringen en verzuimspecialist Sazas

    Persbericht: De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas gaan samenwerken

    De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas starten een samenwerking. Onderdeel van de overeenkomst is dat De Goudse voor 20% gaat participeren in Sazas, De Goudse en Sazas voeren verkennende gesprekken om het productassortiment van Sazas te verbreden met producten voor onder andere WIA, AOV en Ziektewet Eigen Risico van De Goudse. Ook wordt er gekeken naar het ontwikkelen van gemeenschappelijke arbodiensten.

    nieuws