Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

  • Schijnzelfstandigheid: duidelijke regels voor zelfstandigen

    Schijnzelfstandigheid: duidelijke regels voor zelfstandigen

    In Nederland werken ongeveer 8 miljoen medewerkers in dienstverband en ongeveer 1,1 miljoen mensen werken als zelfstandige. Soms is een ingehuurde zelfstandige eigenlijk een medewerker. De overheid wil daarom duidelijke regels zodat de zelfstandige weet wanneer hij of zij eigenlijk een vaste baan zou moeten krijgen. En een werkgever moet weten wanneer hij of zij risico loopt op boetes.
    nieuws
  • Nieuwe regeling biedt vergoeding bij stoffengerelateerde beroepsziekten (TSB)

    Nieuwe regeling biedt vergoeding bij stoffengerelateerde beroepsziekten

    Mensen die tijdens hun werk een beroepsziekte hebben opgelopen door contact met gevaarlijke stoffen, hebben sinds 1 januari 2023 recht op een financiële vergoeding. Dat is geregeld in de Regeling tegemoetkoming stoffengerelateerde beroepsziekten (TSB). Wat houdt de regeling precies in? En voor wie geldt de regeling?
    nieuws
  • Wijzigingen in Arbowetgeving voor werkgevers in 2023

    Wijzigingen in Arbowetgeving voor werkgevers

    Dit jaar krijgen uw klanten te maken met nieuwe Arboregels. Voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen verandert de Aanvullende Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (ARI&E). Daarnaast is de thuiswerkvergoeding aangepast. In dit artikel gaan we dieper op de wijzigingen in.
    nieuws
  • WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    Heeft uw klant te maken met zieke medewerkers van 60 jaar en ouder die een WIA-uitkering aanvragen? Dan hoeven zij tijdelijk niet meer op gesprek bij de arts van UWV. Deze maatregel is tijdelijk en duurt tot 1 januari 2024.
    nieuws
  • Klantverhaal Boomkwekerij Maaijen V.O.F. uit Boskoop - Sazas

    Klantverhaal: Boomkwekerij Maaijen V.O.F. uit Boskoop

    Boomkwekerij A&E Maaijen V.O.F. in Boskoop wordt al vijftien jaar gerund door Erwin en Arie Maaijen. Door de flinke groei van de laatste jaren werken de ondernemers sinds drie jaar met personeel. Naast het aantrekken van nieuw personeel is het behouden van personeel minstens zo belangrijk. Verzuim speelt een belangrijke rol bij het behouden van personeel. Erwin heeft ook nog enkele tips om verzuim te beperken.

    nieuws
  • Transitievergoeding omhoog in 2023

    Maximale transitievergoeding omhoog in 2023

    De hoogte van de transitievergoeding hangt af van het salaris en hoelang iemand in dienst was. In 2023 stijgt de maximale transitievergoeding van € 86.000,- bruto naar € 89.000,- bruto. Hoe berekent u de transitievergoeding?
    nieuws
  • Einde collectiviteitskorting op zorgverzekering in 2023 - Sazas

    Einde collectiviteitskorting op zorgverzekering in 2023

    De collectiviteitskorting voor zorgverzekeringen vervalt vanaf 1 januari 2023. Medewerkers die van deze korting gebruikmaken moeten nu de volledige premie betalen. Salarisadministrateurs moeten hiermee rekening houden bij het bepalen van de loonkosten.
    nieuws