Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

 • Samenwerking De Goudse verzekeringen en verzuimspecialist Sazas

  Persbericht: De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas gaan samenwerken

  De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas starten een samenwerking. Onderdeel van de overeenkomst is dat De Goudse voor 20% gaat participeren in Sazas, De Goudse en Sazas voeren verkennende gesprekken om het productassortiment van Sazas te verbreden met producten voor onder andere WIA, AOV en Ziektewet Eigen Risico van De Goudse. Ook wordt er gekeken naar het ontwikkelen van gemeenschappelijke arbodiensten.

  nieuws
 • Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014 - Sazas

  Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014

  Het ziekteverzuim in Nederland is in 2022 gestegen naar het hoogste punt sinds 2014, met gemiddeld negen werkdagen per werknemer. Ook het verzuimpercentage nam toe naar 5,2%. Dit blijkt onder andere uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2022 en de Arbobalans 2022 van TNO.
  Nieuws
 • Tips om verzuim te voorkomen onder 55-plussers - Sazas

  Verzuim voorkomen onder 55-plussers: tips voor meer vitaliteit

  Steeds meer 55-plussers kiezen ervoor om te blijven werken. Dat is positief, vooral vanwege het tekort aan arbeidskrachten. En oudere medewerkers melden zich niet vaker ziek dan hun jongere collega’s. Wel verzuimen ze - als ze uitvallen - langer. Als werkgever kunt u een veel doen om oudere medewerkers vitaal te houden en verzuim zoveel mogelijk te voorkomen.
  nieuws
 • Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

  Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

  Steeds meer ondernemers binnen het mkb kiezen voor een specialist als het gaat om verzuim. Deze ontwikkeling ziet ook Sazas, al jaren verzuimspecialist voor ondernemers in de agrarische en groene sector.
  Nieuws
 • Verzuimcijfers 2022, ziekteverzuim opnieuw gestegen - nieuws voor accountants via Sazas

  Verzuimcijfers 2022: ziekteverzuim opnieuw gestegen

  Het ziekteverzuim is in het vierde kwartaal van 2022 opnieuw hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Eind 2022 lag het ziekteverzuim op 5,6% blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer over de verzuimcijfers van 2022.
  nieuws
 • Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden, tips voor accountants

  Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden

  Er zijn heel veel persoonlijke omstandigheden die kunnen leiden tot stress. En die zelfs voor een medewerker aanleiding kunnen zijn om zich ziek te melden. Wat kan uw klant doen om verzuim door stress te voorkomen?
  nieuws
 • Verzuimregistratie: wat is het en wat levert het uw klant op?

  Het opstellen en bijhouden van verzuimstatistieken

  Vanuit financieel oogpunt is verzuim een belangrijk gespreksonderwerp tussen u als accountant en uw klanten. Hoe krijgt uw klant meer grip op het ziekteverzuim en welke verplichtingen komen daarbij kijken? Een goede verzuimregistratie kan u en uw klant daarbij helpen.
  nieuws
 • Gastles-verzekeren-Week-van-het-geld-kinderen.jpg

  Deelname Sazas aan de Week van het geld 2023

  Bij Sazas streven we naar vitale mensen in gezonde bedrijven. En ook naar een vitale maatschappij. Door mee te doen aan maatschappelijke initiatieven geven wij hieraan vorm. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee met de Week van het geld.
  nieuws