Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

  • Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014 - Sazas

    Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014

    Het ziekteverzuim in Nederland is in 2022 gestegen naar het hoogste punt sinds 2014, met gemiddeld negen werkdagen per werknemer. Ook het verzuimpercentage nam toe naar 5,2%. Dit blijkt onder andere uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2022 en de Arbobalans 2022 van TNO.
    Nieuws
  • Tips om verzuim te voorkomen onder 55-plussers - Sazas

    Verzuim voorkomen onder 55-plussers: tips voor meer vitaliteit

    Steeds meer 55-plussers kiezen ervoor om te blijven werken. Dat is positief, vooral vanwege het tekort aan arbeidskrachten. En oudere medewerkers melden zich niet vaker ziek dan hun jongere collega’s. Wel verzuimen ze - als ze uitvallen - langer. Als werkgever kunt u een veel doen om oudere medewerkers vitaal te houden en verzuim zoveel mogelijk te voorkomen.
    nieuws
  • Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

    Sazas, verzuimspecialist voor steeds meer mkb'ers

    Steeds meer ondernemers binnen het mkb kiezen voor een specialist als het gaat om verzuim. Deze ontwikkeling ziet ook Sazas, al jaren verzuimspecialist voor ondernemers in de agrarische en groene sector.

    Nieuws
  • Verzuimregistratie: wat is het en wat levert het uw klant op?

    Het opstellen en bijhouden van verzuimstatistieken

    Vanuit financieel oogpunt is verzuim een belangrijk gespreksonderwerp tussen u als accountant en uw klanten. Hoe krijgt uw klant meer grip op het ziekteverzuim en welke verplichtingen komen daarbij kijken? Een goede verzuimregistratie kan u en uw klant daarbij helpen.
    nieuws
  • Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden, tips voor accountants

    Voorkomen van stress door persoonlijke omstandigheden

    Er zijn heel veel persoonlijke omstandigheden die kunnen leiden tot stress. En die zelfs voor een medewerker aanleiding kunnen zijn om zich ziek te melden. Wat kan uw klant doen om verzuim door stress te voorkomen?
    nieuws
  • Verzuimcijfers 2022, ziekteverzuim opnieuw gestegen - nieuws voor accountants via Sazas

    Verzuimcijfers 2022: ziekteverzuim opnieuw gestegen

    Het ziekteverzuim is in het vierde kwartaal van 2022 opnieuw hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Eind 2022 lag het ziekteverzuim op 5,6% blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer over de verzuimcijfers van 2022.
    nieuws
  • Gastles verzekeren voor kinderen

    Deelname Sazas aan de Week van het geld 2023

    Bij Sazas streven we naar vitale mensen in gezonde bedrijven. En ook naar een vitale maatschappij. Door mee te doen aan maatschappelijke initiatieven geven wij hieraan vorm. Daarom doen wij ook dit jaar weer mee met de Week van het geld.
    nieuws
  • KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

    KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

    Medewerkers die meer dan zes uur per dag achter een beeldscherm zitten, hebben een hogere kans op klachten aan armen, nek en schouders. Ook wel KANS-klachten genoemd. Lichte klachten kunnen uiteindelijk erger worden. Dit kan leiden tot ziekteverzuim of zelfs beroepsziekten. Wat kunt u als werkgever doen om KANS-klachten te voorkomen?
    nieuws