Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

 • verzuim door mantelzorg 3

  Verzuim door mantelzorg

  In Nederland helpen jaarlijks ongeveer vijf miljoen mensen een partner, familielid, vriend of andere bekende die zorg nodig heeft. Dit vanwege lichamelijke, psychische en verstandelijke beperkingen of ouderdom. 25% van de mantelzorgers combineert werk en zorg. 
  Nieuws
 • WIA-expert Sadia vertelt over no-riskpolis en WIA-achterstanden

  Achterstanden bij UWV op WIA-beoordelingen: no-risk nu zonder WIA-beslissing mogelijk

  Neemt uw klant iemand met een arbeidsbeperking in dienst, dan heeft uw klant mogelijk recht op een no-riskpolis. Waar werkgevers voorheen pas recht hadden op een no-risk als de WIA-beslissing (WIA-beschikking) binnen was, is dit nu al eerder mogelijk. In dit artikel leggen we uit wat de no-riskpolis is, wie hier recht op hebben en wanneer een no-risk zonder WIA-beslissing mogelijk is.
  Nieuws
 • Jongeren als vakantiekracht waar moet uw klant rekening mee houden - accountant

  Jongeren als vakantiekracht: waar moet uw klant rekening mee houden?

  Veel jongeren willen in de zomer als vakantiekracht wat extra bijverdienen. Een krantenwijk lopen, maaltijden bezorgen en fruit plukken zijn voorbeelden van populaire bijbaantjes onder de jeugd. Is uw klant in het hoogseizoen op zoek naar meer personeel voor zijn of haar bedrijf? Dan kan een vakantiekracht uitkomst bieden. In dit artikel nemen wij u mee langs wat hierbij interessant is voor uw klant. 
  Nieuws
 • Samenwerking De Goudse verzekeringen en verzuimspecialist Sazas

  Persbericht: De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas gaan samenwerken

  De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas starten een samenwerking. Onderdeel van de overeenkomst is dat De Goudse voor 20% gaat participeren in Sazas, De Goudse en Sazas voeren verkennende gesprekken om het productassortiment van Sazas te verbreden met producten voor onder andere WIA, AOV en Ziektewet Eigen Risico van De Goudse. Ook wordt er gekeken naar het ontwikkelen van gemeenschappelijke arbodiensten.

  nieuws
 • Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014 - Sazas

  Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014

  Het ziekteverzuim in Nederland is in 2022 gestegen naar het hoogste punt sinds 2014, met gemiddeld negen werkdagen per werknemer. Ook het verzuimpercentage nam toe naar 5,2%. Dit blijkt onder andere uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2022 en de Arbobalans 2022 van TNO.
  Nieuws
 • Tips om verzuim te voorkomen onder 55-plussers - Sazas

  Verzuim voorkomen onder 55-plussers: tips voor meer vitaliteit

  Steeds meer 55-plussers kiezen ervoor om te blijven werken. Dat is positief, vooral vanwege het tekort aan arbeidskrachten. En oudere medewerkers melden zich niet vaker ziek dan hun jongere collega’s. Wel verzuimen ze - als ze uitvallen - langer. Als werkgever kunt u een veel doen om oudere medewerkers vitaal te houden en verzuim zoveel mogelijk te voorkomen.
  nieuws