Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

 • Joyce werken bij Sazas

  Tips om stress op het werk te bespreken

  Stress: een goed gesprek over werkstress kan een groot verschil maken. Toch kan het voor werkgevers best lastig zijn om dat gesprek te voeren. Het is belangrijk dat uw klant regelmatig contact heeft met medewerkers. En de juiste vragen over mogelijke stress stelt. Met een aantal tips kunt u uw klant al verder helpen.
  nieuws
 • Ondernemer-met-Ipad-digitaal.png

  Hoe kunnen werkgevers werkstress voorkomen of verlagen?

  Werkstress ontwikkelt zich in een aantal fases: stress, langdurige stress, overspannenheid en uiteindelijk burn-out. Voor elke stressfase zijn passende acties. In dit artikel leest u over deze fases, mogelijke acties en welke professionals in beeld kunnen komen.
  nieuws
 • De Financiële Cijfers Achter Werkstress

  De (financiële) cijfers achter werkstress

  Stress is de meest voorkomende langdurige ziekmaker. De totale verzuimkosten door werkstress bedragen meer dan 3 miljard euro. In dit artikel zetten we de belangrijkste cijfers op een rijtje. Als accountant ontdekt u dat werkstress een serieus en groeiend probleem is en tot hoge verzuimkosten bij uw klanten leidt.
  nieuws
 • Nieuwe premiepercentages werkhervattingskas vanaf 1 januari 2023

  Nieuwe premiepercentages werkhervattingskas 2023

  De nieuwe gedifferentieerde premies van de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) en de Ziektewet 2023 zijn bekend. De WGA-premie stijgt en de ZW-premie daalt. Per 1 januari 2023 zullen de nieuwe percentages ingaan. Wat betekent dit voor uw klant?
  nieuws
 • Nieuwe Werkwijzer Poortwachter

  Wat betekent de vernieuwde Werkwijzer Poortwachter voor werkgevers?

  UWV presenteerde op 1 augustus 2022 een nieuwe versie van de Werkwijzer Poortwachter. De werkwijzer helpt werkgevers, bedrijfsartsen, arbodiensten en re-integratiebedrijven bij de begeleiding en terugkeer van zieke of arbeidsongeschikte medewerkers. In deze aangepaste versie zijn een aantal nieuwe regels opgenomen.
  nieuws
 • Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

  Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

  De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komt op korte termijn met maatregelen tegen achterstanden bij UWV. UWV kan de grote vraag naar sociaal-medische beoordelingen door verzekeringsartsen niet aan. Deze maatregelen worden zo snel mogelijk ingevoerd.
  nieuws
 • Thuiswerkvergoeding en inflatie

  Thuiswerkvergoeding en inflatie: hoe zit het?

  Stijgende energieprijzen en dure boodschappen: steeds meer mensen hebben last van de inflatie. Thuiswerken wordt daardoor ook ineens een stuk duurder. Om medewerkers in de kosten van thuiswerken tegemoet te komen, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven.
  nieuws
 • Ziekteverzuim Blijft Hoog In Het Tweede Kwartaal 2022

  Ziekteverzuim blijft hoog in het tweede kwartaal 2022

  Het ziekteverzuim bij de overheid en bedrijven was in het tweede kwartaal van 2022 5,4%. Een percentage van 5,4% werd voor het laatste gemeten in 2002. Het verzuim is wel lager dan in het eerste kwartaal van 2022. Toen kwam het percentage uit op 6,3%, het hoogste percentage ooit gemeten door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  nieuws