Verschillende specialisten

In het verzuimproces hebben verschillende specialisten een rol. Hierbij kunt u denken aan een bedrijfsarts, preventiemedewerker of casemanager. Elke specialist komt op een ander moment tijdens het ziekteverzuim in beeld. Maar wat doen deze specialisten precies? En wat kan de medewerker doen als hij of zij het niet eens is met het advies van de bedrijfsarts? In onze Kennisbank gaan wij op een aantal van deze onderwerpen dieper in, namelijk:

 • Bedrijfsarts in gesprek met een collega

  Wat doet een bedrijfsarts?

  Welke taken heeft een bedrijfsarts precies? En wat is het verschil tussen een arboarts en een bedrijfsarts? U leest het in dit artikel.
  Kennisbank
 • Casemanager verzuim in overleg op kantoor

  Wat doet een casemanager verzuim?

  Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de re-integratie van uw langdurig zieke medewerker. Dit is een grote verantwoordelijkheid. Gelukkig kan de casemanager verzuim u hierbij helpen. Lees meer over de taken van de casemanager verzuim.
  Kennisbank
 • Een man op kantoor in gesprek met een bedrijfsarts over verzuimbegeleiding

  Second opinion van andere bedrijfsarts

  Soms is een medewerker het niet eens met het oordeel van de bedrijfsarts. In dat geval kan een medewerker een second opinion aanvragen. Wat dit is en waarom dit voor u als werkgever belangrijk is, leest u hier.
  Kennisbank