Onze regresspecialist

Raakt een van uw medewerkers (tijdelijk) arbeidsongeschikt, dan is dit vervelend voor uw medewerker en voor u. Nog vervelender is het als de arbeidsongeschiktheid is ontstaan door toedoen van een ander. Zowel uw medewerker als u kunnen er niets aan doen, maar u ondervindt wel de gevolgen.

Medewerker ziek door derde? Verhaal de schade
"Voor u als werkgever brengt het verzuim allerlei kosten met zich mee. Maar u hoeft hier niet alleen voor op te draaien. U heeft namelijk het recht om de ontstane ‘schade’ (deels) te verhalen op de verantwoordelijke partij. Dit wordt regresrecht of verhaalsrecht genoemd. En daar ondersteun ik u bij”. Aan het woord, Rosita de Mos, regresspecialist bij Sazas.

Een zieke medewerker is voor u als werkgever een kostenpost. En is er sprake van langdurig verzuim, dan moet u die kosten hiervoor niet onderschatten. Denk aan het loon dat u moet doorbetalen en de bijkomende kosten die u maakt zoals het opstarten van de verzuimadministratie, het tijdelijk vervangen van de medewerker en eventuele re-integratiekosten. De kosten lopen al snel op tot duizenden euro’s.

“Is uw medewerker arbeidsongeschikt door toedoen van een ander, dan kunt u de kosten die u maakt dus (deels) verhalen op de verantwoordelijke partij. Het verhalen van (loon)schade vraagt om kennis van zaken, doorzettingsvermogen en geduld. Bij Sazas begrijpen we dat u hier als werkgever weinig tijd voor vrij kunt maken. Daar ben ik voor. Heeft u als werkgever een verzuimverzekering afgesloten bij Sazas, dan verhaal ik bij (loon)schade voor u de kosten bij de verantwoordelijke partij.” Meer informatie over regres en wat onze regresspecialist voor u kan doen, leest u in onze brochure.

Zijn er kosten aan verbonden?
Het instellen van regres is kosteloos. Sazas houdt wel 15% provisie in op het verhaalde bedrag, met een minimum van € 81,- als de werknemer binnen de eigenrisicoperiode herstelt.

Tip
Vanaf de eerste dag van arbeidsongeschiktheid heeft u vijf jaar de tijd om gebruik te maken van uw regresrecht. Dit kan dus met terugwerkende kracht.
Neem contact op met Rosita de Mos, Regresspecialist via 088 56 79 100. Of vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.

Niet gevonden wat u zocht? Bel of mail: