Nieuws voor werkgevers

 • Verzuimcijfers derde kwartaal 2020 stijgen verder

  Ziekteverzuim op hoogste punt in 17 jaar tijd

  Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat het ziekteverzuim over de eerste drie kwartalen van 2020 met 4,7% op zijn hoogste punt ligt sinds 2003. Vorig jaar lag het gemiddelde ziekteverzuim over dezelfde periode nog op 4,3%.
  nieuws
 • Uitval door stress kosten werkgevers

  Uitval door stress kost werkgevers miljarden

  Het werkstress gerelateerd verzuim kost werkgevers steeds meer en loopt in de miljarden euro’s per jaar. Voor 2018 was dit €3,1 miljard en TNO verwacht dat dit voor 2019 en 2020 verder stijgt, ook als gevolg door de coronacrisis
  nieuws
 • Aof premie 2021

  Nog geen lagere Aof-premie in 2021

  Per 2021 zouden werkgevers een korting van €1.200,- op de Aof-premie krijgen. Dit gaat niet door. In plaats daarvan geldt vanaf 1 januari 2022 een systeem met gedifferentieerde premies.
  nieuws
 • Psychische overbelasting van thuiswerkers

  Voor veel mensen is thuiswerken de nieuwe realiteit geworden. Dat zorgt voor de nodige spanningen. Steeds meer thuiswerkers krijgen last van psychische overbelasting. De kans op verzuim onder thuiswerkers neemt toe.
  nieuws
 • ‘Duurzaam werken creëert gezonde toekomst voor bedrijf’

  Als er één bedrijf is dat synoniem staat voor ‘duurzaamheid’, dan is het wel Herman Vaessen Tuin Boom Groen in Maasbree. Bij de Sazas-klant, die begin dit jaar werd uitgeroepen tot ‘Duurzaamste Hovenier 2019’, loopt duurzaamheid als een rode draad door de bedrijfsvoering. Lees hier hun verhaal.
  Artikel
 • Zomergriep

  Met jaarlijks vier miljoen Nederlandse buikgrieppatiënten zorgt zomergriep of buikgriep voor behoorlijk wat verzuim. Een airco die op volle sterkte draait, maakt mensen ook kwetsbaar voor virussen. Daarom geven wij u graag tips tegen buikgriep.
  Artikel
 • Aanvraagtermijn LKV tijdelijk verlengd

  Neemt of heeft u oudere medewerkers of medewerkers met een beperking in dienst? Dan kunt u in aanmerking komen voor de regeling loonkostenvoordeel. Vanwege de coronacrisis is de aanvraagtermijn tijdelijk verlengd.
  Nieuws