Nieuws voor werkgevers

 • verzuimcijfers-stijgen-verder-q3-2020

  Ziekteverzuim op hoogste punt in 17 jaar tijd

  Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat het ziekteverzuim over de eerste drie kwartalen van 2020 met 4,7% op zijn hoogste punt ligt sinds 2003. Vorig jaar lag het gemiddelde ziekteverzuim over dezelfde periode nog op 4,3%.
  nieuws
 • Sazas vergoedt exoskelet Skelex

  Sazas vergoedt Skelex (exoskelet)

  In 2012 scheurde een medewerker van bloemenkwekerij De Hazekampzijn pees af bij een fietsongeluk. De schouder herstelde, maar bleef een zwakke plek. Na een lang verzuimtraject bood de Skelex uitkomst, een hulpmiddel dat de spierkracht in de armen ondersteunt. Sazas speelde hierin een sleutelrol.
  Artikel
 • Aof-premie-2021 (1)

  Nog geen lagere Aof-premie in 2021

  Per 2021 zouden werkgevers een korting van €1.200,- op de Aof-premie krijgen. Dit gaat niet door. In plaats daarvan geldt vanaf 1 januari 2022 een systeem met gedifferentieerde premies.
  nieuws
 • Uitval personeel door stress kost werkgevers miljarden

  Uitval door stress kost werkgevers miljarden

  Het werkstress gerelateerd verzuim kost werkgevers steeds meer en loopt in de miljarden euro’s per jaar. Voor 2018 was dit €3,1 miljard en TNO verwacht dat dit voor 2019 en 2020 verder stijgt, ook als gevolg door de coronacrisis
  nieuws
 • Dhr Smeets

  Hovenier Nic Smeets was 28 jaar verzekerd bij Sazas

  Hovenier Nic Smeets (65) uit Geleen was 28 jaar klant bij Sazas. In die jaren kreeg hij, net als veel andere ondernemers, te maken met verzuim. Toch heeft hij dit nooit als een groot probleem ervaren: het belang van een goede verzuimverzekering is hem wel duidelijk geworden.
  artikel
 • Ziekteverzuim stijgt: (verwachte) ontwikkelingen

  Verzuim in Nederland blijft wederom stijgen, is de trend die Sazas waarneemt. Naast de griep speelt ook het coronavirus dit jaar een grote rol. Het verzuim is de afgelopen 17 jaar nog niet zo hoog geweest als in het eerste kwartaal van 2020: het liep zelfs op tot 5,2 procent.
  Nieuws
 • Psychische overbelasting van thuiswerkers

  Voor veel mensen is thuiswerken de nieuwe realiteit geworden. Dat zorgt voor de nodige spanningen. Steeds meer thuiswerkers krijgen last van psychische overbelasting. De kans op verzuim onder thuiswerkers neemt toe.
  nieuws
 • ‘Duurzaam werken creëert gezonde toekomst voor bedrijf’

  Als er één bedrijf is dat synoniem staat voor ‘duurzaamheid’, dan is het wel Herman Vaessen Tuin Boom Groen in Maasbree. Bij de Sazas-klant, die begin dit jaar werd uitgeroepen tot ‘Duurzaamste Hovenier 2019’, loopt duurzaamheid als een rode draad door de bedrijfsvoering. Lees hier hun verhaal.
  Artikel