MKB kiest vaker verzuim-ontzorgverzekering (MKB VOV)

Aantal keer gelezen:
 446
In het afgelopen kwartaal is het ziekteverzuim onder Nederlandse medewerkers opnieuw gedaald. Toch is het verzuim nog steeds hoger dan voor de uitbraak van corona (CBS 2023). Ook het soort verzuim verandert. Uit het rapport ‘Burn-outklachten onder jonge werknemers’ (TNO 2023) blijkt dat één op de vier Nederlandse werkenden tussen 18 en 34 jaar burn-outklachten door hun werk heeft. Een groeiend aantal mkb'ers kiest daarom voor een MKB verzuim-ontzorgverzekering (MKB VOV): zo beschermen zij zichzelf tegen de kosten en de zorgen rondom langdurig verzuim.

De verzuim-ontzorgverzekering voor het mkb (MKB VOV)

Verzuimkosten en ondersteuning

Bij verzuim moet u als werkgever niet alleen het loon van uw zieke medewerker doorbetalen, maar ook andere verplichtingen nakomen. Denk hierbij aan verzuimbegeleiding en re-integratie. De meeste ondernemers hebben geen HR-afdeling die deze taken overneemt. Op dit punt biedt de MKB verzuim-ontzorgverzekering uitkomst: u krijgt dan niet alleen de verzuimkosten vergoed, maar u krijgt ook hulp en begeleiding bij (langdurig) verzuim van uw zieke medewerker. Voor steeds meer mkb’ers zijn dit redenen voor het afsluiten van een MKB verzuim-ontzorgverzekering. Dat zien we terug in de cijfers: begin 2022 hadden 10.000 bedrijven een MKB VOV, begin 2023 zijn dat er 24.600: een stijging van 146% (Verbond van Verzekeraars 2023).

Verzekeringen vergelijken

Is een van uw medewerkers ziek? Dan moet u als werkgever volgens de Wet verbetering poortwachter een aantal stappen uitvoeren. Doet u dit niet of niet op de juiste manier, dan kan het zijn dat UWV u een boete geeft. Met onze MKB verzuim-ontzorgverzekering heeft u Poortwachtergarantie: volgt u alle voorwaarden en adviezen van onze experts op en komt er toch een boete, dan betalen wij deze voor u. Ook vergoeden wij 100% van de kosten van de door ons geadviseerde interventies en re-integratietrajecten. U moet dan wel een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hebben uitgevoerd, die niet ouder mag zijn dan drie jaar.

Een MKB verzuim-ontzorgverzekering is niet verplicht, maar mocht u denken aan het afsluiten van een MKB VOV: dan is het verstandig om verzekeringen te vergelijken.

Premiedemping en meer

Naast onze Poortwachtergarantie biedt onze verzuim-ontzorgverzekering u meer zekerheid over de hoogte van uw premie, ook in de toekomst. Hoe werkt dat? Sazas berekent uw bedrijfsverzuim niet meteen een-op-een door in de premie. Wij laten uw bedrijfsverzuim namelijk beperkt meewegen in het bepalen van uw premie. Dit noemen we premiedemping en dat maakt onze MKB VOV bijzonder. We zetten de belangrijkste kenmerken van onze verzuim-ontzorgverzekering nog eens op een rij:

  1. U wordt maximaal ontzorgd, niet alleen voor kosten van loondoorbetaling, maar ook met hulp bij verzuimbegeleiding en re-integratie;
  2. Sazas werkt met eigen experts (WIA-experts, verzuimexperts en regresspecialisten);
  3. Ondersteuning en begeleiding van u en uw (langdurig) zieke medewerker door een casemanager;
  4. Dankzij onze Poortwachtergarantie worden alle stappen die u bij verzuim verplicht moet uitvoeren (Wet verbetering poortwachter), op de juiste manier gedaan;
  5. Premiedemping: meer zekerheid over de hoogte van uw premie, ook in de toekomst;
  6. Een alles-in-1 pakket van verzuimverzekering en arbodienstverlening.

Via onderstaande button komt u op de pagina met meer informatie over onze MKB verzuim-ontzorgverzekering. Daar kunt u ook vrijblijvend een offerte voor deze verzekering aanvragen. Met onze offertetool berekent u direct uw premie, 24 uur per dag. Of neem contact op met onze klantenservice via 088 56 79 100.

Gepubliceerd op:
 
Meer weten over verzuim? Meld u aan voor één van onze nieuwsbrieven:

Ook interessant voor u:

  • MKB verzuim-ontzorgverzekering

    MKB verzuim-ontzorgverzekering

    De MKB verzuim-ontzorgverzekering is een combinatie van een verzuimverzekering en een complete arbodienstverlening die u als werkgever maximaal ontzorgt bij ziekte van uw medewerkers.

    Verzekering
  • Vergelijken van verzuimverzekeringen

    Verzuimverzekering vergelijken

    Voordat u als werkgever kiest voor een verzuimverzekering, kunt u eerst verzuimverzekeringen vergelijken. Het helpt om te weten op welke punten u kunt vergelijken. Zo kunt u alleen de premies van verzuimverzekeringen vergelijken, maar ook andere belangrijke punten. In dit artikel helpen we u met verzuimverzekeringen vergelijken.

    Kennisbank