• Einde collectiviteitskorting op zorgverzekering in 2023 - Sazas

  Einde collectiviteitskorting op zorgverzekering in 2023

  De collectiviteitskorting voor zorgverzekeringen vervalt vanaf 1 januari 2023. Medewerkers die van deze korting gebruikmaken moeten nu de volledige premie betalen. Salarisadministrateurs moeten hiermee rekening houden bij het bepalen van de loonkosten.
  nieuws
 • Loonsom aanpassen in MijnSazas

  Loonsom aanpassen, hoe doet u dat?

  Regelt u de loonadministratie voor uw klant? Als het verzekerd jaarloon niet klopt, kan uw klant onderverzekerd zijn. Hoe past u het verzekerd jaarloon aan? U leest er meer over in dit artikel.
  nieuws
 • Joyce werken bij Sazas

  Tips om stress op het werk te bespreken

  Stress: een goed gesprek over werkstress kan een groot verschil maken. Toch kan het voor werkgevers best lastig zijn om dat gesprek te voeren. Het is belangrijk dat uw klant regelmatig contact heeft met medewerkers. En de juiste vragen over mogelijke stress stelt. Met een aantal tips kunt u uw klant al verder helpen.
  nieuws
 • Ondernemer-met-Ipad-digitaal.png

  Hoe kunnen werkgevers werkstress voorkomen of verlagen?

  Werkstress ontwikkelt zich in een aantal fases: stress, langdurige stress, overspannenheid en uiteindelijk burn-out. Voor elke stressfase zijn passende acties. In dit artikel leest u over deze fases, mogelijke acties en welke professionals in beeld kunnen komen.
  nieuws
 • De Financiële Cijfers Achter Werkstress

  De (financiële) cijfers achter werkstress

  Stress is de meest voorkomende langdurige ziekmaker. De totale verzuimkosten door werkstress bedragen meer dan 3 miljard euro. In dit artikel zetten we de belangrijkste cijfers op een rijtje. Als accountant ontdekt u dat werkstress een serieus en groeiend probleem is en tot hoge verzuimkosten bij uw klanten leidt.
  nieuws
 • Nieuwe premiepercentages werkhervattingskas vanaf 1 januari 2023

  Nieuwe premiepercentages werkhervattingskas 2023

  De nieuwe gedifferentieerde premies van de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) en de Ziektewet 2023 zijn bekend. De WGA-premie stijgt en de ZW-premie daalt. Per 1 januari 2023 zullen de nieuwe percentages ingaan. Wat betekent dit voor uw klant?
  nieuws
 • Nieuwe Werkwijzer Poortwachter

  Wat betekent de vernieuwde Werkwijzer Poortwachter voor werkgevers?

  UWV presenteerde op 1 augustus 2022 een nieuwe versie van de Werkwijzer Poortwachter. De werkwijzer helpt werkgevers, bedrijfsartsen, arbodiensten en re-integratiebedrijven bij de begeleiding en terugkeer van zieke of arbeidsongeschikte medewerkers. In deze aangepaste versie zijn een aantal nieuwe regels opgenomen.
  nieuws