Nieuws en recente artikelen voor accountants

 • Einde collectiviteitskorting op zorgverzekering in 2023 - Sazas

  Einde collectiviteitskorting op zorgverzekering in 2023

  De collectiviteitskorting voor zorgverzekeringen vervalt vanaf 1 januari 2023. Medewerkers die van deze korting gebruikmaken moeten nu de volledige premie betalen. Salarisadministrateurs moeten hiermee rekening houden bij het bepalen van de loonkosten.
  nieuws
 • Joyce werken bij Sazas

  Tips om stress op het werk te bespreken

  Stress: een goed gesprek over werkstress kan een groot verschil maken. Toch kan het voor werkgevers best lastig zijn om dat gesprek te voeren. Het is belangrijk dat uw klant regelmatig contact heeft met medewerkers. En de juiste vragen over mogelijke stress stelt. Met een aantal tips kunt u uw klant al verder helpen.
  nieuws
 • Ondernemer

  Hoe kunnen werkgevers werkstress voorkomen of verlagen?

  Werkstress ontwikkelt zich in een aantal fases: stress, langdurige stress, overspannenheid en uiteindelijk burn-out. Voor elke stressfase zijn passende acties. In dit artikel leest u over deze fases, mogelijke acties en welke professionals in beeld kunnen komen.
  nieuws
 • De Financiële Cijfers Achter Werkstress

  De (financiële) cijfers achter werkstress

  Stress is de meest voorkomende langdurige ziekmaker. De totale verzuimkosten door werkstress bedragen meer dan 3 miljard euro. In dit artikel zetten we de belangrijkste cijfers op een rijtje. Als accountant ontdekt u dat werkstress een serieus en groeiend probleem is en tot hoge verzuimkosten bij uw klanten leidt.
  nieuws
 • Nieuwe Werkwijzer Poortwachter

  Wat betekent de vernieuwde Werkwijzer Poortwachter voor werkgevers?

  UWV presenteerde op 1 augustus 2022 een nieuwe versie van de Werkwijzer Poortwachter. De werkwijzer helpt werkgevers, bedrijfsartsen, arbodiensten en re-integratiebedrijven bij de begeleiding en terugkeer van zieke of arbeidsongeschikte medewerkers. In deze aangepaste versie zijn een aantal nieuwe regels opgenomen.
  nieuws
 • Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

  Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

  De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komt op korte termijn met maatregelen tegen achterstanden bij UWV. UWV kan de grote vraag naar sociaal-medische beoordelingen door verzekeringsartsen niet aan. Deze maatregelen worden zo snel mogelijk ingevoerd.
  nieuws
 • Thuiswerkvergoeding en inflatie

  Thuiswerkvergoeding en inflatie: hoe zit het?

  Stijgende energieprijzen en dure boodschappen: steeds meer mensen hebben last van de inflatie. Thuiswerken wordt daardoor ook ineens een stuk duurder. Om medewerkers in de kosten van thuiswerken tegemoet te komen, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven.
  nieuws