Nieuws en recente artikelen voor accountants

  • Loondoorbetaling blijft 2 jaar

    Loondoorbetaling blijft 2 jaar

    Loondoorbetaling in het tweede ziektejaar is al jaren een punt van discussie. In de politiek zijn de meningen over dit onderwerp verdeeld. Voorlopig blijft de loondoorbetaling bij ziekte twee jaar, ook voor kleine bedrijven. Wat betekent dit voor uw klanten?
    nieuws
  • Transitievergoeding 2022 - hoe berekent u die? - Sazas

    Maximale transitievergoeding stijgt in 2022

    In 2022 stijgt de maximale transitievergoeding van € 84.000 bruto naar € 86.000 bruto per jaar. De kosten van een ontslag kunnen dus flink oplopen. Hoe berekent u de transitievergoeding?
    nieuws
  • Verzamelwet 2022, dit verandert er voor werkgevers - Sazas

    Verzamelwet 2022: vier veranderingen op een rij

    Bent u als accountant het nieuwe jaar up-to-date begonnen? We zetten vier veranderingen voor u op een rij. In de verzamelwet van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zijn een aantal wetten gewijzigd per 1 januari 2022.
    nieuws
  • Hoofdpijn

    8 tips om verzuim te voorkomen

    Verzuim van medewerkers brengt behalve onzekerheid ook administratieve rompslomp en veel kosten met zich mee. We geven verschillende tips voor werkgevers om de gezondheid en bevlogenheid van hun medewerkers te vergroten en hierdoor het verzuim op uw werkvloer te verminderen.
    artikel
  • Een vrouw wordt gepest op het werk door haar collega's

    Pesten te lijf

    Pesten op het werk kan grote gevolgen hebben, voor werkgevers en medewerkers. Het is daarom belangrijk om pesten zo vroeg mogelijk aan te pakken. Hoe sneller pesten wordt (h)erkend en actie wordt ondernomen, hoe minder groot de gevolgen zijn.
    Artikel
  • Kosten verzuim

    Wat kost een zieke medewerker?

    Veel werkgevers onderschatten de kosten van een zieke medewerker. Wist u dat deze kunnen oplopen tot wel € 405,- per dag? Een werkgever betaalt niet alleen het loon door. We leggen de verschillende kosten aan u uit.
    Artikel
  • Personen in gesprek op het werk over vitaliteit

    Minder verzuim door stimuleren vitaliteit

    Medewerkers die gezond leven zijn 30 procent productiever. Dit kan 20 procent minder ziekteverzuim tot gevolg hebben. Daarom heeft het veel zin om vitaliteit onder medewerkers te stimuleren. Maar hoe pakt een werkgever dit aan? Wij geven tips om uw klant over te kunnen adviseren.
    Nieuws
  • Serieus gesprek op kantoor tijdens een reorganisatie

    3 tips om verzuim te voorkomen tijdens een reorganisatie

    Om het hoofd boven water te houden, besparen sommige werkgevers op hun uitgaven door te reorganiseren. Een reorganisatie kan grote impact hebben op medewerkers en daarmee ook op verzuim. Wij geven 3 tips waarmee werkgevers verzuim kunnen voorkomen tijdens een reorganisatie.
    Nieuws