Nieuwsoverzicht 2016

  • CAO-verhogingen in glastuin­bouw

    Er is een nieuwe cao afgesproken in de glastuinbouw. De cao lonen zijn verhoogd. Een mooi moment om uw administratie bij te werken in MijnSazas.
    Nieuws
  • Gezond aan het werk blijven

    Eskil Fleuren is accountmanager bij Sazas en komt regelmatig bij bedrijven over de vloer. Als zij naar de toekomst kijkt is, vindt ze gezond aan het werk blijven echt een thema wat op de agenda moet komen bij bedrijven.
    Nieuws
  • Hoe houd ik mijn personeel gezond?

    Gezond personeel is van grote waarde voor uw organisatie. Gezonde medewerkers melden zich niet alleen minder vaak ziek; ze zijn ook productiever en enthousiaster. Hoe kunt u als werkgever een gezonde leefstijl stimuleren?
    Nieuws
  • Wat zijn de regels bij ziekte?

    Wat mag u wel en niet vragen bij ziekte en wat mag u vastleggen? Er zijn regels vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens wat wel en niet is toegestaan te doen i.v.m. privacy van de werknemer. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft beleidsregels gepubliceerd rondom 'de zieke werknemer'.
    Nieuws
  • Uw tips om stress te voorkomen

    Vorige week vroegen we onze volgers om een goede tip om stress op het werk te voorkomen. De reacties stroomden binnen. Onze dank daarvoor. Er zaten waardevolle tips tussen. De top 3 van tips van werknemers voor werknemers delen we graag van u.
    Nieuws
  • De invloed van stress en werkdruk op ziekte­verzuim

    We hebben allemaal wel eens te maken met stress. Daar is over het algemeen niets mis mee. Alleen als stress langer aanhoudt en hevig is kan een werknemer er ziek van worden. Onze accountmanager Edwin van Vliet vertelt u over de invloed van stress en werkdruk op ziekteverzuim.
    Nieuws
  • Hoe reageert u goed op psychische klachten?

    Een van de meest voorkomende oorzaken van verzuim is psychische klachten. Waaronder ook veel stressklachten, dat zien we ook terug in onze sector. Steeds meer mensen ervaren druk op het werk en ook privé.
    Nieuws
  • Re-integratie: de terugkeer van uw medewerker

    Bijna elke werkgever krijgt er vroeg of laat mee te maken: een medewerker die tijdelijk uitvalt door lichamelijke of psychische klachten. Er wordt dan een re-integratieproces gestart om hem of haar weer terug te laten keren in het arbeidsproces. Stigas houdt dit nauwlettend in de gaten en begeleidt de werkgever en de uitgevallen medewerker. Sazas financiert het geheel. Marceline Schnitzler, interventieadviseur bij Stigas, vertelt er meer over.
    Nieuws
  • Welke verplichtingen heeft een werknemer bij ziekte?

    Als een werknemer ziek is, bent u als werkgever gehouden aan de stappen van de Wet Verbetering Poortwachter. Van daaruit moet u ook werken aan het begeleiden en re-integreren van een zieke werknemer. Maar hoe zit dat precies en wat zijn de verplichtingen van een zieke werknemer bij ziekte?
    Nieuws
  • Eindafrekening in MijnSazas

    Vanaf 1 februari tot 1 april 2016 kunnen relaties die voor eindafrekening hebben gekozen, de definitieve lonen 2015 doorgeven via MijnSazas. Sazas heeft het nog gemakkelijker voor u gemaakt. Alle werknemers waarvoor eindafrekening van toepassing is, staan overzichtelijk onder elkaar.
    Nieuws