Wat heeft u aan een verzuimverzekering?

Uw medewerkers zijn het hart van uw bedrijf. Daar bent u als werkgever zuinig op, want zonder enthousiast en gezond personeel kunt u moeilijk ondernemen. Uw taak als werkgever is dan ook om ervoor te zorgen dat iedereen binnen uw organisatie vitaal blijft.

Helaas is verzuim niet altijd te voorkomen. Zeker niet nu het psychisch verzuim onder de Nederlandse werkenden verder toeneemt. Het is daarom verstandig om uzelf zo goed mogelijk te beschermen tegen verzuim en de vele gevolgen van verzuim.

De verzuimoplossingen van Sazas kunnen u daarbij helpen. Met de verzuimverzekering, ook wel ziekteverzuimverzekering of ziekengeldverzekering genoemd, dekt u bijvoorbeeld het financiële risico van de loondoorbetaling af.

 

Vrouw in overleg op het werk

Waarom een verzuimverzekering en verzuimmanagementpakket (arbodienst) afsluiten


1. Verzuim kost veel geld

Een zieke medewerker kost u als werkgever gemiddeld tussen de € 250,- en € 405,- per dag (bron: MKB Servicedesk 2023). U bent namelijk wettelijk verplicht het loon van uw zieke medewerker maximaal 2 jaar door te betalen. Dit is minimaal 70% van het laatstverdiende loon. Geldt er een cao? Dan kunnen er afspraken zijn over het aanvullen van het loon tot maximaal 100%. Daarnaast maakt u ook kosten voor re-integratie. Met een verzuimverzekering dekt u de kosten van de loondoorbetaling. Daarnaast vergoedt de verzuimverzekering vaak (deels) de kosten voor re-integratie. De verzuimverzekering keert uit als een medewerker ziek is.

2. Het voorkomt verlies in productiviteit

Als een medewerker ziek wordt, kan een andere collega misschien bijspringen. Het kan ook zo zijn dat er tijdelijk een extra kracht moet worden ingehuurd. Voor sommige soorten werk zal het niet zo makkelijk zijn om vervanging te vinden. Bovendien kan de werkdruk voor andere medewerkers oplopen, wat het risico op verzuim verder vergroot.

3. Werken met een arbodienst bespaart u veel tijd

De Wet verbetering poortwachter stelt hoe u te werk moet gaan bij verzuim. Dit helpt u in de aanpak van verzuim. Toch vraagt een goede aanpak vaak om veel ervaring en deskundigheid. Een arbodienst werkt iedere dag met zieke medewerkers en weet alles over re-integratie. Samenwerken met een arbodienst is dan ook nuttig en kan u veel tijd en zorgen besparen.

4. U loopt geen risico bij de poort

Blijft iemand langdurig arbeidsongeschikt, dan toetst UWV meestal na twee jaar of er voldaan is aan de plichten die de Wet verbetering poortwachter stelt. Is dat niet zo, dan kunt u een loonsanctie opgelegd krijgen. Bij de keuze voor een verzekeraar en arbodienst is het dan ook belangrijk dat zij Poortwachtergarantie geven.

De verzuimoplossingen van Sazas

We bieden verschillende verzuimoplossingen aan. Zo kunt u kiezen voor de verzuimoplossingen die het beste bij uw bedrijf en situatie passen.

HandenVrij Compleet is het door werkgevers meest gekozen verzuimproduct. Dit is een combinatie van een verzuimverzekering en een verzuimmanagementpakket (arbodienst). Met HandenVrij Compleet begeleiden we uw zieke medewerker meteen vanaf de eerste ziektedag. Ook begeleiden wij uw zieke medewerker, met als doel een gezonde terugkeer op de werkvloer.  U voldoet hiermee aan alle verplichtingen van de wet.

Meer weten over de verzuimoplossingen die Sazas u kan bieden? Klik dan op de overzichtspagina van onze verzuimverzekeringen.

 

◄ Terug naar overzicht Verzuimverzekering


Ook interessant voor u:

  • Wat is de WIA

    Wat is de WIA?

    Een medewerker die langdurig ziek is, krijgt na twee jaar arbeidsongeschiktheid te maken met de WIA. Wat is dit? Wat moet ik ervan weten? Wij leggen het u uit.
    Kennisbank
  • Verzuimgesprek - in gesprek over verzuim, tips van Sazas

    In gesprek over verzuim

    Als uw medewerker zich regelmatig ziek meldt, wordt dit frequent verzuim genoemd. Veel werkgevers vinden het lastig om hierover in gesprek te gaan. Bekijk onze tips.

    Kennisbank