Het laatste nieuws en recente artikelen

 • Hoge Werkdruk Verlagen Sazas Verzuimspecialist 1

  Steeds meer jonge medewerkers met burn-outklachten

  Veel jongeren hebben last van werkstress. Ook groeit het aantal jonge mensen met geestelijke klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Door geestelijke klachten die te maken hebben met het werk, neemt ook de kans op verzuim toe. Voor u als werkgever is het daarom belangrijk om de signalen van werkstress en burn-out op tijd te herkennen.

  nieuws
 • Trends Ziekteverzuim 2024 Sazas

  Verzuim voorkomen en verminderen: Sazas zet verzuimtrends 2024 op een rij

  Als u personeel in dienst heeft, dan kan het gebeuren dat één of meerdere medewerkers ziek worden. Als werkgever wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. Weten wat er speelt op het gebied van ziekteverzuim, kan dan helpen. Daarom zetten wij, als verzuimspecialist, de verzuimtrends voor 2024 voor u op een rij. 

  Nieuws
 • Werkstress verzuimpreventie

  Werkstress jaagt werkgevers op kosten

  In 2022 werden bijna 520.000 medewerkers ziek van de werkdruk. En ziekteverzuim door werkdruk duurt lang; gemiddeld 38 dagen. Hoog tijd dus om werkdruk en werkstress te voorkomen. Investeer als werkgever in verzuimpreventie.

  nieuws
 • Verzuimcijfers - Sazas

  Verzuimcijfers stijgen; langdurig verzuim neemt toe

  Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit 2023 laten zien dat het gemiddeld ziekteverzuim ten opzichte van 2022, voor het eerst in jaren, is gedaald. Toch blijft het aantal verzuimmeldingen hoog. Vooral langdurig verzuim neemt toe. Dit kost u als werkgever veel geld. Het voorkomen van verzuim is daarom van groot belang. In dit artikel helpen wij u op weg met belangrijke tips.

  Nieuws
 • minder klachten thuiswerkers

  Minder lichamelijke klachten thuiswerkers

  Thuiswerken is inmiddels heel gewoon bij veel bedrijven. Dat is niet alleen makkelijker en soms nuttiger voor medewerkers, maar ook goed voor hun gezondheid. Onderzoek van de Nederlandse Arbeidsinspectie toont namelijk aan dat medewerkers die veel thuiswerken minder vaak klachten hebben aan hun arm, nek, schouders (KANS-klachten) en rug dan medewerkers die alleen op kantoor werken. Thuiswerken heeft ook andere voordelen.

  Nieuws
 • Individuele PLUS-verzekering

  Verlaging premiepercentage PLUS-verzekering

  De PLUS-verzekering is bedoeld voor de agrarische en groene sector. Sluit u voor uw klant de verzuimverzekering af? Dan nemen de medewerkers van uw klant automatisch deel aan de PLUS-verzekering. Vanaf 1 januari 2024 verlagen we het premiepercentage van deze verzekering.

  nieuws
 • De verzuim-ontzorgverzekering voor het mkb (MKB VOV)

  MKB kiest vaker verzuim-ontzorgverzekering (MKB VOV)

  Een groeiend aantal mkb'ers kiest voor een verzuim-ontzorgverzekering. Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vier werkenden tussen 18 en 34 jaar burn-outklachten door hun werk heeft. Met de MKB VOV beschermt het mkb zich tegen de kosten en de zorgen rondom langdurig verzuim.
  nieuws
 • Trajecten van schuldhulpverlening verkort per 1 juli 2023 - Sazas

  Schuldhulpverlening: hulptrajecten zijn verkort

  Per 1 juli 2023 is het traject rondom de wettelijke schuldsanering (de Wet schuldsanering natuurlijke personen, Wsnp) korter geworden. Dit telt nu nog maar 18 in plaats van 36 maanden. Dat scheelt veel stress bij mensen met (te) hoge schulden. Voorkom verzuim door schulden: help uw klanten daarbij.
  nieuws