Het laatste nieuws en recente artikelen

 • KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

  KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

  Medewerkers die meer dan zes uur per dag achter een beeldscherm zitten, hebben een hogere kans op klachten aan armen, nek en schouders. Ook wel KANS-klachten genoemd. Lichte klachten kunnen uiteindelijk erger worden. Dit kan leiden tot ziekteverzuim of zelfs beroepsziekten. Wat kunt u als werkgever doen om KANS-klachten te voorkomen?
  nieuws
 • RSC Jaarcongres 2023 Sazas

  Sazas hoofdsponsor van RSC Jaarcongres 2023

  Op woensdag 5 april 2023 is Sazas als hoofdsponsor aanwezig op het jaarcongres van het Register Specialistisch Casemanagement (RSC) in Apeldoorn. Als bezoeker van het RSC Jaarcongres 2023 kunt u in een ongedwongen sfeer persoonlijk kennismaken met Sazas, uw verzuimspecialist.
  nieuws
 • Klantverhaal Boomkwekerij Maaijen V.O.F. uit Boskoop - Sazas

  Klantverhaal: Boomkwekerij Maaijen V.O.F. uit Boskoop

  Boomkwekerij A&E Maaijen V.O.F. in Boskoop wordt al vijftien jaar gerund door Erwin en Arie Maaijen. Door de flinke groei van de laatste jaren werken de ondernemers sinds drie jaar met personeel. Naast het aantrekken van nieuw personeel is het behouden van personeel minstens zo belangrijk. Verzuim speelt een belangrijke rol bij het behouden van personeel. Erwin heeft ook nog enkele tips om verzuim te beperken.
  nieuws
 • Transitievergoeding omhoog in 2023

  Maximale transitievergoeding omhoog in 2023

  In 2023 stijgt de maximale transitievergoeding van € 86.000,- bruto naar € 89.000,- bruto. Een ontslag kan duur uitvallen en een financieel risico voor u als werkgever zijn. Hoe berekent u de transitievergoeding?
  nieuws
 • WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

  WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

  Heeft u zieke medewerkers van 60 jaar en ouder die een WIA-uitkering aanvragen? Dan hoeven zij tijdelijk niet meer op gesprek bij de arts van UWV. Deze maatregel duurt tot 1 januari 2024.
  nieuws
 • Digistress, wat is het en hoe kunt u het voorkomen

  Digistress: wat is het en hoe kunt u het voorkomen?

  Veel mensen zijn de hele dag veel uren online, zowel op het werk als privé. Dit alles kan leiden tot digitale stress. En zelfs tot ziekteverzuim. Digitale stress hangt sterk samen met de werkdruk die medewerkers ervaren als zij altijd ‘aan’ staan. Wat kan een werkgever tegen digitale stress doen?
  nieuws
 • Medewerker Met Schulden

  Steeds meer mensen in de schulden: wat betekent dat voor u als werkgever?

  Duurdere boodschappen, hogere energiekosten en minder spaargeld. Hierdoor komen steeds meer huishoudens in de knel. De verwachting is dat het aantal mensen met schulden toeneemt. De kans is dus groot dat u als werkgever te maken heeft of krijgt met medewerkers met schulden. Wat betekent dit voor u en hoe kunt u uw medewerkers ondersteunen?
  Nieuws