Het laatste nieuws en recente artikelen

  • Alcoholgebruik Onder Werkende Nederlanders Nieuw Onderzoek

    17% werkende Nederlanders ervaart problemen door alcoholgebruik

    17% van de werkende Nederlanders drinkt zoveel of zo vaak alcohol, dat zij problemen ervaren. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Trimbos-instituut, RIVM en CMS (2022). Deze groep heeft bijvoorbeeld moeite om afspraken na te komen. Dit kan ook een probleem vormen op het werk. Als werkgever is het daarom belangrijk om signalen te herkennen en samen met uw medewerker het alcoholprobleem aan te pakken.

    nieuws
  • Hoge Werkdruk Verlagen Sazas Verzuimspecialist 1

    Steeds meer jonge medewerkers met burn-outklachten

    Veel jongeren hebben last van werkstress. Ook groeit het aantal jonge mensen met geestelijke klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Door geestelijke klachten die te maken hebben met het werk, neemt ook de kans op verzuim toe. Voor u als werkgever is het daarom belangrijk om de signalen van werkstress en burn-out op tijd te herkennen.

    nieuws
  • Trends Ziekteverzuim 2024 Sazas

    Verzuim voorkomen en verminderen: Sazas zet verzuimtrends 2024 op een rij

    Als u personeel in dienst heeft, dan kan het gebeuren dat één of meerdere medewerkers ziek worden. Als werkgever wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen en verminderen. Weten wat er speelt op het gebied van ziekteverzuim, kan dan helpen. Daarom zetten wij, als verzuimspecialist, de verzuimtrends voor 2024 voor u op een rij. 

    Nieuws
  • Werkstress verzuimpreventie

    Werkstress jaagt werkgevers op kosten

    In 2022 werden bijna 520.000 medewerkers ziek van de werkdruk. En ziekteverzuim door werkdruk duurt lang; gemiddeld 38 dagen. Hoog tijd dus om werkdruk en werkstress te voorkomen. Investeer als werkgever in verzuimpreventie.

    nieuws
  • Verzuimcijfers - Sazas

    Verzuimcijfers stijgen; langdurig verzuim neemt toe

    Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit 2023 laten zien dat het gemiddeld ziekteverzuim ten opzichte van 2022, voor het eerst in jaren, is gedaald. Toch blijft het aantal verzuimmeldingen hoog. Vooral langdurig verzuim neemt toe. Dit kost u als werkgever veel geld. Het voorkomen van verzuim is daarom van groot belang. In dit artikel helpen wij u op weg met belangrijke tips.

    Nieuws