Het laatste nieuws en recente artikelen

 • Thuiswerkvergoeding en inflatie

  Thuiswerkvergoeding en inflatie: hoe zit het?

  Stijgende energieprijzen en dure boodschappen: steeds meer mensen hebben last van de inflatie. Thuiswerken wordt daardoor ook ineens een stuk duurder. Om medewerkers in de kosten van thuiswerken tegemoet te komen, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven.
  nieuws
 • Dreigend verzuim door personeelstekort, tips voor werkgevers

  Dreigend verzuim door personeelstekort: tips om uitval te beperken

  Het personeelstekort is groot: Nederland telt meer vacatures dan werklozen. En het Centraal Planbureau verwacht dat de grote krapte op de arbeidsmarkt voorlopig blijft. Heeft uw bedrijf ook een tekort aan personeel? Dit kan leiden tot een hogere werkdruk voor uw medewerkers. Hoe zorgt u ervoor dat dit niet tot verzuim leidt?
  nieuws
 • Sazas actief op HR Live 2022

  Sazas actief op HR Live 2022

  Op 13 oktober is Sazas op HR Live 2022, hét HR-evenement in Nederland. Sazas is Partner van HR Live en verzorgt een uitgebreide workshop over het actuele HR-thema Duurzame inzetbaarheid.
  artikel
 • Sazas is officiële sponsort van het WK Volleybal Vrouwen 2022

  Sazas: Official Sponsor van het FIVB WK Dames Volleybal 2022

  Als Official Sponsor van dit WK geeft Sazas invulling aan haar rol als verzuimspecialist voor het Nederlandse bedrijfsleven. Sazas staat voor vitale mensen in gezonde bedrijven. Dit WK is een prachtig podium om onze boodschap te onderstrepen.
  artikel
 • Toename arbeidsongeschiktheid door langdurige coronaklachten

  Toename arbeidsongeschikt­heid door langdurige coronaklachten

  Veel mensen hebben langdurige coronaklachten overgehouden na hun besmetting. Inmiddels komt er voor een grote groep mensen een eind aan de twee jaar loondoorbetaling, of is dat moment in zicht. In veel gevallen zijn zij volledig arbeidsongeschikt verklaard.
  nieuws
 • Sterke Toename Verzuim In Het Mkb Risico's Beperken Als Werkgever Sazas

  Verzuim in mkb neemt sterk toe: hoe kunt u risico’s beperken?

  Steeds meer mkb’ers maken zich zorgen over de risico’s van de toenemende verzuimpercentages. Dit maakt een verzekering tegen de risico’s van verzuim nog noodzakelijker. Het afsluiten van een verzuimverzekering kunt u bij Sazas het hele jaar door regelen.
  nieuws
 • Waarom Vakantie Goed Is Voor Medewerker En Werkgever

  Waarom vakantie goed is voor medewerker én werkgever

  Na een vakantie weer fris en gemotiveerd aan het werk gaan. Herkent u dit? Vakantie lijkt goed te zijn voor iedereen; of u nu op kantoor werkt, in een magazijn of in de buitenlucht. Welke positieve effecten heeft vakantie en hoe kunt u uw medewerkers stimuleren om verlof op te nemen?
  Artikel
 • Hoe Beoordelen Medewerkers Hun Werksituatie NEA

  Hoe beoordelen medewerkers hun werksituatie?

  Hoe trekt u medewerkers aan én behoudt u deze voor uw bedrijf? In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt is dat een belangrijke vraag voor u als werkgever. TNO en CBS voeren elk jaar de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) uit. De antwoorden geven een goed beeld van hoe medewerkers hun werksituatie beoordelen en wat zij belangrijk vinden.
  nieuws