Het laatste nieuws en recente artikelen

  • Voorkom ziekteverzuim door mentale klachten - Sazas

    Voorkom ziekteverzuim door mentale klachten

    Als werkgever is het belangrijk om de mentale klachten van medewerkers serieus te nemen en hier op tijd iets aan te doen. In dit artikel geven wij u tips om de mentale gezondheid van uw medewerkers te verbeteren.

    nieuws
  • Tips om verzuim te voorkomen onder 55-plussers - Sazas

    Verzuim voorkomen onder 55-plussers: tips voor meer vitaliteit

    Steeds meer 55-plussers kiezen ervoor om te blijven werken. Dat is positief, vooral vanwege het tekort aan arbeidskrachten. En oudere medewerkers melden zich niet vaker ziek dan hun jongere collega’s. Wel verzuimen ze - als ze uitvallen - langer. Als werkgever kunt u een veel doen om oudere medewerkers vitaal te houden en verzuim zoveel mogelijk te voorkomen.
    nieuws
  • Week van de Teek 2023 - Sazas

    Week van de Teek 2023: hoe herkent u een teek of tekenbeet?

    De Week van de Teek is van 17 t/m 21 april 2023 en valt in het voorjaar, de periode waarin teken actief zijn. Wat zijn de gezondheidsrisico’s van een tekenbeet? Lees meer en maak het risico op een tekenbeet zo klein mogelijk bij u en uw medewerkers.
    nieuws
  • Veel ziekteverzuim door ongelukken op het werk

    Veel ziekteverzuim door ongelukken op het werk

    Ongelukken die tijdens het werk gebeuren, zorgen voor veel ziekteverzuim. In 2021 hadden 196 duizend medewerkers een ongeluk op het werk. Vaak moesten zij naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Vooral vrachtwagenchauffeurs en timmerlui waren de dupe blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek (CBS).
    nieuws
  • Werken tijdens de Ramadan: waar kunt u als werkgever rekening mee houden?

    Werken tijdens de Ramadan in 2023: waar kunt u als werkgever rekening mee houden?

    Op 22 of 23 maart 2023 start na zonsondergang de Ramadan. De Ramadan is voor moslims een bijzondere periode die elk jaar terugkeert. Tijdens deze periode vasten wereldwijd miljoenen moslims. Door het vasten kunnen moslims last krijgen van lichamelijke klachten. Dit hoeft niet altijd invloed op het werk te hebben, maar het kan wel. Hoe kunt u als werkgever uw medewerkers tijdens de Ramadan ondersteunen?
    nieuws
  • KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

    KANS-klachten door beeldschermwerk voorkomen

    Medewerkers die meer dan zes uur per dag achter een beeldscherm zitten, hebben een hogere kans op klachten aan armen, nek en schouders. Ook wel KANS-klachten genoemd. Lichte klachten kunnen uiteindelijk erger worden. Dit kan leiden tot ziekteverzuim of zelfs beroepsziekten. Wat kunt u als werkgever doen om KANS-klachten te voorkomen?
    nieuws
  • Wat is duurzame plaatsing?

    Duurzame plaatsing: wat is het en hoe maakt u er een succes van?

    Voor mensen met een arbeidsbeperking is het vaak lastig om betaald werk te vinden én te houden. En dat ondanks de krapte op de arbeidsmarkt. Duurzame plaatsing kan de oplossing zijn. Maar wat is dit precies en hoe kunt u er als werkgever een succes van maken?
    nieuws
  • WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    WIA-aanvragen 60-plussers sneller afgehandeld

    Heeft u zieke medewerkers van 60 jaar en ouder die een WIA-uitkering aanvragen? Dan hoeven zij tijdelijk niet meer op gesprek bij de arts van UWV. Deze maatregel duurt tot 1 januari 2024.

    nieuws