Het laatste nieuws en recente artikelen

 • Met Stoptober 2023 Stoppen Met Roken

  Stoptober 2023: feiten en fabels over roken (en de werkvloer)

  Met de actie ‘Stoptober’ proberen ook dit jaar weer veel Nederlanders te stoppen met roken. Over roken bestaan veel feiten en fabels. Wat is er waar over roken (in relatie tot werk) en wat is er niet waar? Wij scheiden de fabels van de feiten. 

  nieuws
 • WIA-expert Sadia vertelt over no-riskpolis en WIA-achterstanden

  Achterstanden bij UWV op WIA-beoordelingen: no-risk nu zonder WIA-beslissing mogelijk

  Neemt u iemand met een arbeidsbeperking in dienst, dan heeft u mogelijk recht op een no-riskpolis. Als uw medewerker dan ziek uitvalt, betaalt UWV hem of haar een uitkering. Hierdoor hoeft u het loon niet door te betalen bij ziekte. Maar waar u voorheen pas recht had op een no-risk als de WIA-beslissing (WIA-beschikking) binnen was, is dit nu al eerder mogelijk. In dit artikel leggen we uit wat de no-riskpolis is, wie hier recht op hebben en wanneer een no-risk zonder WIA-beslissing mogelijk is.
  Nieuws
 • Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014 - Sazas

  Arbobalans 2022: hoogste aantal verzuimdagen sinds 2014

  Het ziekteverzuim in Nederland is in 2022 gestegen naar het hoogste punt sinds 2014, met gemiddeld negen werkdagen per werknemer. Ook het verzuimpercentage nam toe naar 5,2%. Dit blijkt onder andere uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2022 en de Arbobalans 2022 van TNO.
  Nieuws
 • Wettelijke vakantiedagen vervallen; informeer uw medewerkers

  Wettelijke vakantiedagen vervallen in juli; informeer uw medewerker

  Op 1 juli 2023 vervallen de wettelijke vakantiedagen die uw medewerkers in 2022 hebben opgebouwd. Als werkgever bent u verplicht uw medewerkers hierover te informeren, zodat zij hun verlofuren alsnog kunnen opnemen. Dit is niet alleen goed voor uw medewerkers; als werkgever ervaart u hier ook de voordelen van.  

  nieuws
 • Tips om verzuim te voorkomen onder 55-plussers - Sazas

  Verzuim voorkomen onder 55-plussers: tips voor meer vitaliteit

  Steeds meer 55-plussers kiezen ervoor om te blijven werken. Dat is positief, vooral vanwege het tekort aan arbeidskrachten. En oudere medewerkers melden zich niet vaker ziek dan hun jongere collega’s. Wel verzuimen ze - als ze uitvallen - langer. Als werkgever kunt u een veel doen om oudere medewerkers vitaal te houden en verzuim zoveel mogelijk te voorkomen.
  nieuws
 • Voorkom ziekteverzuim door mentale klachten - Sazas

  Voorkom ziekteverzuim door mentale klachten

  Als werkgever is het belangrijk om de mentale klachten van medewerkers serieus te nemen en hier op tijd iets aan te doen. In dit artikel geven wij u tips om de mentale gezondheid van uw medewerkers te verbeteren.

  nieuws
 • Week van de Teek 2023 - Sazas

  Week van de Teek 2023: hoe herkent u een teek of tekenbeet?

  De Week van de Teek is van 17 t/m 21 april 2023 en valt in het voorjaar, de periode waarin teken actief zijn. Wat zijn de gezondheidsrisico’s van een tekenbeet? Lees meer en maak het risico op een tekenbeet zo klein mogelijk bij u en uw medewerkers.
  nieuws
 • Veel ziekteverzuim door ongelukken op het werk

  Veel ziekteverzuim door ongelukken op het werk

  Ongelukken die tijdens het werk gebeuren, zorgen voor veel ziekteverzuim. In 2021 hadden 196 duizend medewerkers een ongeluk op het werk. Vaak moesten zij naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Vooral vrachtwagenchauffeurs en timmerlui waren de dupe blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau Statistiek (CBS).
  nieuws