Het laatste nieuws en recente artikelen

 • Werken in de kou - Vorstverlet in de bouwsector

  Werken in de kou: alles wat u wilt weten

  Een (te) koude werkplek kan ervoor zorgen dat medewerkers minder goed presteren. Ook vergroot werken in de kou de kans op ziekte. Het is belangrijk om dit als werkgever te voorkomen.
  artikel
 • Transitievergoeding 2022

  Maximale transitievergoeding stijgt in 2022

  In 2022 stijgt de maximale transitievergoeding van € 84.000 bruto naar € 86.000 bruto per jaar. De kosten van een ontslag kunnen dus flink oplopen. Hoe berekent u de transitievergoeding?
  nieuws
 • Ontwikkelingen en aandachtspunten voor werkgevers in 2022

  Aandachtspunten voor werkgevers in 2022

  Voor u als werkgever veranderde er veel in het afgelopen jaar. Met welke zaken moet u rekening houden als u met personeel werkt? We zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.
  nieuws
 • Seksuele Intimidatie Op Het Werk

  Seksuele intimidatie op het werk: geef het geen kans

  Als werkgever wordt van u verwacht dat u seksuele intimidatie op de werkvloer geen kans geeft. U kunt dit helaas niet voorkomen, maar u kunt de kans op dit gedrag wel verkleinen. Hoe doet u dat? Daar leest u in dit artikel meer over.
  artikel
 • Loondoorbetaling Blijft 2 Jaar

  Loondoorbetaling blijft 2 jaar

  In de politiek zijn de meningen over loondoorbetaling al jaren een punt van discussie. Voorlopig blijft de loondoorbetaling bij ziekte twee jaar, ook voor kleine bedrijven. Wat betekent dit voor u als werkgever?
  Nieuws
 • Terug naar kantoor na corona, tips voor werkgevers

  Terug naar kantoor na corona: tips voor werkgevers

  Werkend Nederland mag (deels) weer terug naar kantoor. De stap van thuis naar kantoor vraagt om aanpassing van hun ritme en extra aandacht voor de gezondheid. In dit artikel leest u praktische tips hoe u als werkgever kunt omgaan met medewerkers die terugkeren naar kantoor.
  artikel
 • Opiniestuk: jong personeel is niet zaligmakend

  Opiniestuk: Jong personeel is niet zaligmakend

  Bedrijven nemen graag jong personeel aan. Als je je als werkgever blind staart op het aannemen van jong personeel vanuit de gedachte dat zij weinig kans hebben op langdurige uitval, dan kom je bedrogen uit. Jonge mensen zijn bijvoorbeeld steeds vaker langdurig ziek door psychosociale klachten.
  Artikel
 • Hersteltijd

  Voldoende hersteltijd voorkomt langdurige uitval

  Naast verzuim door fysieke arbeid neemt het psychische verzuim steeds verder toe. Stress die voortkomt uit het werk is inmiddels beroepsziekte nummer één in Nederland. De ‘Leidraad voor hersteltijd op het werk’ zet het belang psychische gezondheid stevig op de kaart.
  Artikel