Het laatste nieuws en artikelen voor accountants

 • Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

  Nieuwe maatregelen tegen wachtlijsten bij UWV

  De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) komt op korte termijn met maatregelen tegen achterstanden bij UWV. UWV kan de grote vraag naar sociaal-medische beoordelingen door verzekeringsartsen niet aan. Deze maatregelen worden zo snel mogelijk ingevoerd.
  nieuws
 • Thuiswerkvergoeding en inflatie

  Thuiswerkvergoeding en inflatie: hoe zit het?

  Stijgende energieprijzen en dure boodschappen: steeds meer mensen hebben last van de inflatie. Thuiswerken wordt daardoor ook ineens een stuk duurder. Om medewerkers in de kosten van thuiswerken tegemoet te komen, kunnen werkgevers een thuiswerkvergoeding geven.
  nieuws
 • Ziekteverzuim Blijft Hoog In Het Tweede Kwartaal 2022

  Ziekteverzuim blijft hoog in het tweede kwartaal 2022

  Het ziekteverzuim bij de overheid en bedrijven was in het tweede kwartaal van 2022 5,4%. Een percentage van 5,4% werd voor het laatste gemeten in 2002. Het verzuim is wel lager dan in het eerste kwartaal van 2022. Toen kwam het percentage uit op 6,3%, het hoogste percentage ooit gemeten door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
  nieuws
 • Eenvoudiger stelsel sociale zekerheid

  Op weg naar een eenvoudiger stelsel van sociale zekerheid

  De regels voor mensen die (tijdelijk) niet kunnen werken zijn niet altijd begrijpelijk en uitvoerbaar. Daarom gaat het sociale zekerheidsstelsel op de schop. Het moet vooral eenvoudiger, zodat burgers beter ondersteund en werkgevers meer ontlast worden.
  nieuws
 • Het Krijgen Van Long Covid Na Corona

  20 tot 37 procent van de coronapatiënten kreeg Long COVID

  Uit onderzoek van Nivel blijkt dat zo’n 20% tot 37% van de eerste golf coronapatiënten (2020) Long COVID-klachten ontwikkelde. Voor het onderzoek zijn gegevens van zo’n tienduizend digitale patiëntendossiers gebruikt en zijn coronapatiënten bevraagd die in de eerste en tweede golf met coronaklachten de huisarts bezochten.

  Nieuws
 • Financiële Risico's Van Langdurig Verzuim

  De financiële risico’s van langdurig verzuim

  Langdurig ziekteverzuim kost geld. Zoveel is duidelijk. Alleen al vanwege de kosten is verzuim een belangrijk gespreksonderwerp tussen u en uw klant. Want heeft uw klant wel goed inzicht in de kosten van een langdurig zieke medewerker?
  Nieuws
 • RSI Wat Het Is En Hoe Het Voorkomen

  RSI: wat is het en hoe kan uw klant verzuim hierdoor voorkomen?

  In Nederland hebben zo’n 3,2 miljoen mensen te maken met RSI-klachten. Zo had in 2020 43% van de thuiswerkers RSI-klachten, met name accountants en ICT’ers. Maar ook bij beroepen zonder beeldschermwerk komt RSI voor. Wat is RSI en wat kunnen uw klanten doen om de kans op RSI te verkleinen?
  Nieuws