Het laatste nieuws en recente artikelen

  • Voorkom burn-outs door de coronacrisis tips voor werkgevers - Sazas

    Voorkom burn-outs door de coronacrisis: tips voor werkgevers

    Sinds de coronacrisis is het aantal burn-outs toegenomen. Met name een (te) hoge werkdruk en onzekerheid over de toekomst zorgt voor veel stress. Ook de vervaging tussen werk en privé ervaren mensen als stressvol. Alle redenen om een burn-out, zeker tijdens de coronacrisis, te voorkomen.
    artikel
  • Stijging aantal WIA-uitkeringen en lasten Ziektewet - Sazas

    Stijging aantal WIA-uitkeringen en lasten Ziektewet

    UWV constateert dat steeds meer mensen een uitkering voor arbeidsongeschiktheid (WIA-uitkering) ontvangen. Dit bleek al uit het 8-maandenverslag 2019 van UWV. De stijging van de AOW-leeftijd en het afschaffen van vervroegde uittredingsregelingen zijn daarbij de grootste boosdoeners. Ook de Ziektewetlasten zijn omhoog gegaan.
    Nieuws
  • Bedrijfsongevallen 2019 stress vaak de oorzaak - Sazas

    93.000 bedrijfsongevallen in 2019: stress vaak de oorzaak

    In 2019 vonden 93.000 bedrijfsongevallen plaats waardoor medewerkers ten minste 4 dagen niet konden werken. De meeste bedrijfsongevallen hebben een fysieke oorzaak, maar in een kwart van de gevallen speelt psychische overbelasting een rol.
    nieuws
  • Bedrijfsongevallen, stress vaak de oorzaak - Sazas

    Aanvullende eisen Arbobesluit voor bestrijding corona

    Sinds maart 2020 hebben we te maken met verschillende maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten dat er op het werk ook aanvullende maatregelen genomen moeten worden. Wat houdt dit in?
    nieuws
  • Loondoorbetaling werkende AOW'er naar 6 weken

    Loondoorbetaling werkende AOW'er van 13 naar 6 weken

    De loondoorbetaling bij ziekte voor AOW-gerechtigde medewerkers gaat naar verwachting 1 januari 2022 van 13 naar 6 weken. Daarmee stopt het overgangsrecht van de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. En er gaan meer termijnen terug naar 6 weken.
    nieuws
  • Verzuimcijfers derde kwartaal 2020 stijgen verder

    Ziekteverzuim op hoogste punt in 17 jaar tijd

    Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat het ziekteverzuim over de eerste drie kwartalen van 2020 met 4,7% op zijn hoogste punt ligt sinds 2003. Vorig jaar lag het gemiddelde ziekteverzuim over dezelfde periode nog op 4,3%.
    nieuws
  • Uitval door stress kosten werkgevers

    Uitval door stress kost werkgevers miljarden

    Het werkstress gerelateerd verzuim kost werkgevers steeds meer en loopt in de miljarden euro’s per jaar. Voor 2018 was dit €3,1 miljard en TNO verwacht dat dit voor 2019 en 2020 verder stijgt, ook als gevolg door de coronacrisis
    nieuws
  • Aof premie 2021

    Nog geen lagere Aof-premie in 2021

    Per 2021 zouden werkgevers een korting van €1.200,- op de Aof-premie krijgen. Dit gaat niet door. In plaats daarvan geldt vanaf 1 januari 2022 een systeem met gedifferentieerde premies.
    nieuws